Dekan Građevinskog fakulteta, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, prisustvovao je 20. prosinca 2019. godine potpisivanju 25 ugovora iz poziva „Ulaganje u znanost i inovacije – Prvi poziv“, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Tijekom svečanosti potpisan je ugovor za financiranje projekta ‘’Autonomni sustav za pregled i predviđanje integriteta prometne infrastrukture – ASAP’’, koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Prioritetne osi 1. Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija i Specifičnog cilja 1a1 Povećana sposobnost sektora istraživanja i razvoja (IRI) za obavljanje istraživanja vrhunske kvalitete i zadovoljenje potreba gospodarstva.

Projekt ukupne vrijednosti 7.199.141,25 kn vodi Građevinski fakultet, a okuplja stručnjake iz područja ocjene stanja građevina Građevinskog fakulteta te stručnjake iz područja robotskih i automatiziranih tehnologija s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.