Građevinski fakultet je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva organizirao radionice za učenike 6., 7. i 8. razreda naziva „Graditeljstvo, robotika i računarstvo su i ženska posla“ u dvije zagrebačke osnovne škole – OŠ Alojzija Stepinca na Vrbanima (12. svibnja 2021.) i OŠ Borovje (17. svibnja 2021.). Radionice su organizirane u okviru ostvarenja horizontalnih mjera na projektu ASAP.

Tijekom radionice učenici su se okušali u inženjerskim poslovima i to interaktivnim sudjelovanjem timova djece u nekoliko tematskih vježbi, poput izrade 3D modela makete mosta bespilotnom letjelicom, otkrivanja skrivenih predmeta georadarom te određivanja opterećenja na mostu mjerenjem deformacija.

TV prilog o projektnim radionicama napravio je i HRT, a prikazan je u emisiji Zagrebačka panorama te u Dnevniku HRT-a na dan 12.05.2021.

https://magazin.hrt.hr/price-iz-hrvatske/gradevina-robotika-i-racunarstvo-su-i-zenski-poslovi-1753133

Iduće je u planu održavanje projektnih radionica u manjim i ruralnim sredinama Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije, u suradnji s projektnim partnerima sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje.